fbpx
Сьогодні
22:45 11 Бер 2020

У Зеленського розповіли, про що домовилась ТКГ у Мінську

У Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, на якому були присутні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації Президента Російської Федерації Дмитро Козак.

Про це передає Офіс Президента України.

За результатами зустрічі сторони досягли домовленостей щодо:

1. Питання обміну утримуваними особами.
1.1. Представити в ТКГ перелік осіб, що підлягають взаємному звільненню, маючи на увазі необхідність завершення вказаних звільнень у найкоротший термін.
1.2. Представити в ТКГ остаточно узгоджені списки осіб, що підлягають процедурі взаємного звільнення, включно з підсумками верифікації, проведеної Міжнародним комітетом Червоного Хреста, з безумовним і безперешкодним доступом представників МКЧХ до визначених осіб на територіях України та ОРДЛО.
2. Питання розведення сил і засобів.
3. Питання одночасного відкриття КПВВ у населеному пункті Золоте і населеному пункті Щастя.
4. Питання запровадження Консультативної ради.

"Підписати Рішення Тристоронньої контактної групи щодо запровадження Консультативної ради в складі політичної підгрупи ТКГ після консультацій з представниками ОБСЄ, Французької Республіки та Федеративної Республіки Німеччина щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі", – резюмують в Офісі Президента.

Раніше Козак заявив, що нові ділянки розведення сил на Донбасі будуть визначені протягом тижня і анонсував обмін у березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: