fbpx
Сьогодні
16:31 11 Бер 2020

У Запорізькій області з підозрою на коронавірус госпіталізували жінку, яка прибула з Італії

У Запорізькій області до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні з підозрою на коронавірус госпіталізували жінку, яка прибула з Італії.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"До пункту охорони здоров'я вокзалу станції "Запоріжжя-1″ за медичною допомогою через важкий перебіг гострої респіраторної інфекції 9 березня звернулася жінка, яка прибула з Італії. Контакти з хворими на коронавірусну інфекцію в Італії жінка заперечує", – йдеться в повідомленні.

У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ  зазначили, що зважаючи на перебування жінки в Італії протягом останніх 14 днів до захворювання і тяжкість перебігу хвороби, її було цього самого дня госпіталізовано до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні.

"Із метою встановлення збудника захворювання матеріал від хворого досліджено в вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип. За результатами отримано негативні результати дослідження. Для подальшого вивчення, зокрема для дослідження на новий коронавірус, матеріал було направлено до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України", – наголосили в ОДА.

Зазначається, що протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворого проведено в повному обсязі. За особами, які контактували з жінкою, встановлено медичне спостереження, в приміщеннях, де перебувала хвора, проведено дезінфекційні заходи.

Результати аналізів будуть відомі через декілька днів.

Нагадаємо, що заступник Кличка сказав: Швидкі тест-системи на коронавірус – не для приватного використання.

Нагадаємо, що уряд ввів обмеження по Україні через поширення коронавірусу.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: