fbpx
Сьогодні
10:48 11 Бер 2020

У Кенії вбили унікальних білих жирафів: можливо у світі залишився єдиний представник

На північному сході Кенії браконьєри вбили кілька унікальних білих жирафів – маму та дитинча.

Про це повідомляє BBC.

Труп самки і дитинчата знайшли біля села на північному сході округу Гарісса. Є ще один білий жираф – він живий. Вважається, що він залишився єдиним у світі. Їх білий окрас обумовлений рідкісним станом, який називається лейцизмом, при якому клітини шкіри не мають пігментації.

Голова громади Ішакбіні Хірола Мохаммед Ахмедноор розповів, що останній раз самку і дитинча бачили понад три місяці тому. Тварини жили у заповіднику на великій обгородженій території.

"Це дуже сумний день для Кенії. Ми єдине товариство у світі, що опікує білих жирафів. Їх вбивство є серйозним ударом по тих заходах, які були зроблені для збереження цього рідкісного і унікального виду", – сказав Ахмедноор.

Співробітники центру припускають, що близько чотирьох місяців тому браконьєри забрали м'ясо і шкіру, залишивши тільки кістки самки жирафа, а дитинча померло від голоду.

Товариство дикої природи Кенії розслідує інцидент, браконьєрів поки не знайшли. Білі жирафи були вперше виявлені в Кенії в березні 2016 року.

"Всі гроші, витрачені на дослідження цього рідкісного виду, були "викинуті на сміття" зі смертю тварини", – заявили зоозахисники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: