fbpx
Сьогодні
12:42 11 Бер 2020

Справа МН17: адвокат потерпілих вважає, що дозвіл завезти в Україну "Бук" дав Путін

Така потужна зброя як зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого, імовірно, збили літак рейсу МН17 над Донбасом в 2014 році, не могла залишити територію Росії без дозволу її президента Володимира Путіна.

Про це сказав адвокат родичів загиблих у катастрофі Boeing 777 Джеррі Скіннер в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Певно, ми почуємо прізвище наближених до Путіна радників, які підтримували тісні зв'язки з дійовими особами на Сході України. Гадаю, ми почуємо і про пана Путіна.

Не думаю, що ми дізнаємося багато. Але на мою особисту думку, така потужна і високотехнологічна зброя не могла залишити територію Російської Федерації, якби це не було би санкціоновано на найвищому рівні. Все сталося саме так, як це сталося. Саме тому, що пан Путін дав на це дозвіл. Про це можна говорити із упевненістю".

Судовий процес щодо авіакатастрофи МН17 розпочався 9 березня у Нідерландах, на даний момент обвинувачення висунуте чотирьом особам: трьом росіянам і одному українцю.

Крім цього адвокат Джеррі Скіннер подав від імені 40 сімей родичів жертв позов до Європейського суду з прав людини проти Росії та її президента Володимира Путіна.

Потерпілі вимагають 330 мільйонів доларів компенсації від Росії. Скіннер відомий тим, що свого часу домігся виплати урядом Лівії компенсації за підрив літака у небі над шотландським Локербі.

На думку Скіннера про вирок у цій справі можна буде почути "за рік, можливо, трохи більше".

Суд над підозрюваними у збитті MH-17 розпочався 9 березня 2020 р. та розтягнеться на 25 тижнів. Справу розглядають троє суддів Окружного суду Гааги, засідання транслюють наживо.

Суд щодо МН17 розглянув аудіовізуальні матеріали справи: деталі.

За оцінками юристів, судовий процес у звинуваченні чотирьох причетних до катастрофи малайзійського авіалайнера MH-17 триватиме 4-5 років.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: