fbpx
Сьогодні
13:35 11 Бер 2020

Справа Гандзюк: Левіна екстрадують із Болгарії

Апеляційний суд у болгарському місті Бургас підтвердив рішення суду першої інстанції про екстрадицію в Україну Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в убивстві Катерини Гандзюк.

Про це повідомили ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк?", Gramofona.com., Офіс генпрокурора.

Бургаський апеляційний суд залишив в силі рішення районного суду міста про видачу громадянина України Олексія Левіна на батьківщину.

Сам Левін непохитний у тому, що не хоче, щоб його передавали українській владі. Він стверджує, що якщо це станеться, його помістять в секретну в'язницю, де до нього застосують силові методи. Левін нібито готовий допомагати українським слідчим в розслідуванні злочину, але з Болгарії.

За словами офіційного адвоката Левіна, рішення про екстрадицію є неправильним і незаконним, оскільки запит на передачу надійшов від Генеральної прокуратури України. Зараз такого органу більше немає (реформовано в Офіс генерального прокурора). На думку адвоката, суд не перевірив належним чином законність запитуючого органу.

Зі свого боку, обвинувачення не прийняло доводи адвоката. За даними державного обвинувачення, запит про екстрадицію був зроблений компетентним органом, і рішення районного суду є правильним.

Рішення є остаточним і не може бути оскаржене.

24 січня у Болгарії затримали Олексія Левіна (Москаленка). 27 січня суд болгарського міста Бургас відправив його під варту на 40 днів. 22 лютого стало відомо, що обласний суд міста Бургас дозволив екстрадицію Левіна до України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: