fbpx
Сьогодні
10:07 11 Бер 2020

МЗС створило оперативний штаб для захисту українців за кордоном від коронавірусу

Міністерство закордонних справ України в умовах поширення у світі коронавірусу створило оперативний штаб для координації роботи відомства, причетних органів влади та міжнародних організацій із метою захисту українських громадян за кордоном і надання актуальної інформації про поширення COVID-19 у світі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС.

Штаб було створено з ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

"Коронавірус – швидкий і небезпечний. МЗС, натомість, має бути швидким, щоб гарантувати безпеку наших громадян. Тому сьогодні я створив у МЗС оперативний штаб та сторінки оперативного інформування. По-перше, для того, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію та не покладалися на недостовірні джерела.

По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що перебуває під захистом Української держави, яка надасть необхідну підтримку та допомогу. Штаб очолюватиму особисто я", – заявив міністр.

МЗС також створило спеціальні сторінки в соцмережах для надання актуальної інформації про роботу штабу та поширення COVID-19 у світі:

Twitter: https://twitter.com/UA_MFA_Info  

Facebook: https://bit.ly/2v9WUDb

Telegram: https://web.telegram.org/#/im?p=c1440109397_14452848353096347397

За словами Кулеби, головна ціль оперативного штабу – координація роботи МЗС із причетними органами влади в Україні та представництвами міжнародних організацій із надання допомоги громадянам України, які перебувають за кордоном на територіях, уражених коронавірусом.

У зв'язку зі стрімким поширенням у світі коронавірусу, МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Відповідні рекомендації щодо кожної з таких країн розміщено на вебресурсі "Поради подорожуючим від Консульської служби України".

Співвітчизникам, які продовжують перебувати за кордоном у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ» (https://friend.mfa.gov.ua), слідкувати за рекомендаціями по ситуації в окремих країнах, які розміщені у рубриці "Поради подорожуючим"на вебпорталі МЗС України та вебресурсі "Поради подорожуючим від Консульської служби України".

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров'ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України) або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected].

Читайте також:

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: