fbpx
Сьогодні
16:08 11 Бер 2020

У "Голосі" прокоментували рішення Кабміну щодо введення карантину в Україні

Ексзаступниця міністра охорони здоров'я, нардеп від фракції "Голос" Ольга Стефанишина звинуватила уряд у гальмуванні комунікації щодо карантину.

Про це вона розповіла в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає Еспресо.

"Одна із рекомендацій для того, щоб вірус швидко не розповсюджувався є обмеження таких великих зібрань, публічних заходів. Також рекомендація людям – не відвідувати такі заходи і утримуватися від них. Те, що сьогодні уряд ввів карантин по всій Україні також може бути виправданим для України для того, щоб все ж таки не дати Україною розповсюджуватись коронавірусу такими темпами, як це відбувається це зараз в інших країнах світу. Але я також спостерігаю за тим, як сьогодні розгортаються події і бачу, що знову уряд України гальмує з комунікацією з цього приводу. На жаль, не зрозуміло як цей карантин буде впроваджуватися. У мене вже купа питань від людей: Які саме заклади будуть закриватися? Як приватним закладам, кінотеатрам та іншим установам себе поводити? Чи це обов'язково чи це рекомендовано?"- сказала Стефанишина.

Вона додала, що уряд не доносить інформацію детально і про все українці дізнаються від народних депутатів. За її словами, уряд не підготувався належним чином до такого важливого рішення.

Раніше уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Нагадаємо, у Києві запроваджують обмежувальні заходи через коронавірус.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Як і коли потрібно робити експрес-тест на коронавірус

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: