fbpx
Сьогодні
20:33 10 Бер 2020

В аптеках України з'являться тести на коронавірус: скільки вони коштуватимуть

Коронавірус COVID-19 скоро українці зможуть виявляти самостійно, якщо в аптеках з'являться спеціальні тести.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, розповівши скільки буде коштувати один експрес-тест, передає РБК-Україна.

На даний момент відомо, що в Україну з Копенгагена вилетіли додатково 50 систем. Кожна з них призначена для перевірки 100 зразків.

В аптеки ця партія тестів спрямовуватися не буде, але вони зможуть купувати їх самостійно. Ляшко розповів, що один тест на коронавірус буде коштувати близько 350 гривень.

"Якщо з'являться – то зможуть. Зараз не зможуть. Вартість швидких тестів – близько 350 гривень", – відповів Ляшко на питання, чи зможуть українці вдома перевірити у себе наявність коронавіруса.

Чиновник також розповів, що цього тижня тести для виявлення коронавіруса будуть направлятися в обласні лікарні. Тоді як зараз всі аналізи проводяться тільки в столичних лабораторіях.

В першу чергу, тест-системи доставлять в Дніпропетровську і Одеську області. Пріоритетними залишаються Закарпатська, Львівська та Чернівецька області.

Раніше в Україні уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією щодо китайського коронавірусу: https://covid19.com.ua/

Також МОЗ запустив Telegram-бот, який відповідає на запитання про коронавірус.

Читайте також:

Що робити, коли повернувся з країни, де зафіксували коронавірус

Коронавірус: як передається, як лікуватися і пережити епідемію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: