Новини

Справа МН17: адвокати, які представляють одного з підозрюваних на суді не знають, хто їм платить

Нідерландські адвокати, які представляють одного з чотирьох підозрюваних на суді щодо збиття авіалайнера рейсу МН17, кажуть, що вони не знають, хто саме вносить кошти у фінансування захисту.

Про це пише Голос Америки.

У перший день слухань в судовому комплексі Схіпгол 9 березня, як і очікували, не з'явився жоден з чотирьох підозрюваних, яким нідерландська прокуратура офіційно висунула обвинувачення на підставі розслідування Об'єднаної слідчої групи та Служби безпеки цивільної авіації Нідерландів.

Обвинувачених у причетності до збиття малайзійського авіалайнера і загибелі 298 людей на борту судять заочно.

Але один з підозрюваних, громадянин Росії Олег Пулатов, виявив бажання, щоб його інтереси на суді представляли адвокати.

Захисники, які представляють інтереси Пулатова, повідомили, що не знають, звідки надійшли кошти у російський фонд, з якого фінансується захист підозрюваного, але заявили, що в цьому немає нічого надзвичайного.

За словами адвоката Будевейна ван Ейка, якого цитує нідерландський телемовник NOS, "для юридичної допомоги нашому клієнтові створено фонд. Це російська фундація створена в Росії".

Його колега Сабін тен Дошхат наголосила, що робота адвокатів зміцнює легітимність судового процесу і додала, що "родичі (жертв) також дали зрозуміти, що вони оцінюють факт забезпечення захисту".

Адвокати визнали, що ще не знають точно, на чому саме зосередяться у захисті, але в перший день на суді 9 березня вони повідомили, що Пулатов повністю відкидає свою причетність до збиття малайзійського авіалайнера рейсу МН17.

З вуст адвокатів також пролунав заклик, щоб суд знову розглянув закиди в бік України стосовно того, що українські державні служби не закрили для цивільного авіатранспорту свій повітряний простір над зоною боїв над Донеччиною, де в той період керовані Росією сили збили кілька українських військових літаків.

Інші обвинувачені: двоє росіян – Ігор Ґіркін і Сергій Дубинський, а також громадянин України Леонід Харченко проігнорували офіційні виклики, і суд постановив, що вони таким чином відмовилися від права на захист.

Нагадаємо, що перше слухання у справі про катастрофу літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році в Нідерландах оголошено закритим.

Раніше стало відомо, що спільна слідча група вивчила представлені Росією докази у справі MH17.

Стало відомо, що родичі загиблих у катастрофі рейсу MH17 вимагатимуть компенсації у бойовиків.

 

 

Свіжі дописи

  • Новини

У ЗСУ розповіли про безпілотники невстановленого типу, якими окупанти вночі атакували країну

Безпілотники невстановленого типу, якими російські загарбники атакували вночі Україну, були розвідувальними дронами. Про це повідомив… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент: у Німеччині загинули два українці, підозрюваний – росіянин

У Баварії Федеративної Республіки Німеччини поліція повідомила про смертельний інцидент, що стався перед торговим центром… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: унаслідок російських атак по Україні різко зросла кількість загиблих дітей

Цього року майже на 40% порівняно з минулим зросла кількість дітей, які загинули внаслідок російських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ISW: ЗСУ зможуть стабілізувати фронт та наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ

Російська армія таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб створити суттєву загрозу для українських Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.