fbpx
Сьогодні
09:15 10 Бер 2020

Прикордонники заборони в’їзд в Україну росіянину, який має медаль "За возвращение Крыма"

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" не впустили в Україну громадянина Росії, який має російську медаль "За возвращение Крыма".

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Росіянин прилетів 9 березня рейсом із Мінська в аеропорт "Жуляни".

Під час заходів прикордонного контролю росіянин 1965 року народження заявив, що прибув з приватною метою, а також має провести переговори щодо видобування граніту. Крім того, він повідомив, що є гендиректором одного з ливарно-механічних заводів в РФ.

Проте у ході додаткової перевірки прикордонники встановили, що дана особа є членом політичної партії "Единая Россия", представником громадської ради при МУ МВС РФ в м. Ногінськ, має відзнаки від президента Росії і Держдуми РФ, Московської обласної думи, МЗС та силових структур, зокрема медаль "За возвращение Крыма".

За результатами прикордонного контролю охоронці кордону відмовили іноземцю у пропуску через кордон та заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки в інтересах забезпечення національної безпеки України.

Про дану особу також було поінформовано підрозділи СБУ.

Того ж дня росіянина повернули зворотнім рейсом до Мінська.

За даними "УП", цей росіянин – Карен Арутюнян, який очолює ТОВ "Ливарно-механічний завод" у Ногінську Московської області і який свого часу брав участь у місцевих виборах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: