fbpx
Сьогодні
11:21 10 Бер 2020

Мустафа Джемілєв: Кримські татари можуть відмовитися брати участь в обміні полонених

Кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх планують обміняти «на бандитів».

Про це заявив лідер кримськотатарського народу і депутат від "Європейської Солідарності" Мустафа Джемілєв, повідомляє "Громадське радіо".

"Нам передали список з СБУ на затвердження. І невдовзі вони за будь-яку ціну все-таки планують обмінювати людей. Але ми для себе визначили пріоритеті: обмінювати потрібно передовсім тих, у кого найбільші терміни, наприклад, 17−18 років і за станом здоров'я", — зазначив Джемілєв.

Він також заявив, що списки на обмін уже сформовані, але Росія зараз не веде розмов про нього.

"Але я мушу сказати, що росіяни категорично проти звільнення кримських татар. По-друге, у нас там доволі ідейні люди. Якщо вони дізнаються, що їх обмінюють на бандитів, то вони можуть і відмовитися", — додав Джемілєв.

5 березня Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона в Тристоронній контактній групі передала список з понад 200 прізвищами для майбутнього обміну полонених. Президент сподівається на проведення обміну в березні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: