fbpx
Сьогодні
12:33 10 Бер 2020

Герб СРСР із пам'ятника "Батьківщина-мати" треба демонтувати, - директор Інституту нацпам'яті

Фото: unsplash

Директор Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович розповів про плани демонтувати герб СРСР із монументальної скульптури "Батьківщина-мати" в Києві до кінця його каденції.

Він пояснив, що прибрати радянський герб зі щита "не тільки можливо, а й повинно бути зроблено за законом про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів".

"Це цілком можливо, і з технічної точки зору теж. Це низка процедур, технічних і юридичних, які потрібно виконати. Тут треба менше хайпу. Просто спокійно зробити справу", – заявив Дробович в ефірі ObozTV.

Він також підкреслив, що мова про знесення всього пам'ятника "Батьківщина-мати" не йде, вся інформація з цього приводу – чутки. Дробович додав, що саму скульптуру і технічно було б складно демонтувати, вона важить 300 тонн, і соціально, це важливий і знаковий для багатьох українців об'єкт.

На запитання, скільки часу знадобиться, щоб прибрати зі статуї комуністичні символи, він відповів, що дуже хотів би це зробити  до закінчення своєї каденції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: