fbpx
Сьогодні
15:14 09 Бер 2020

Прем'єр-міністр затвердив посилений план боротьби з поширенням коронавірусу в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль затвердив новий посилений план боротьби з поширенням нового коронавірусу Covid-19 за підсумками засідання урядового антикризового штабу з протидії його поширенню в Україні в понеділок.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Прем'єр доручив керівникам відомств переглянути запаси держрезерву, чи забезпечені ми засобами індивідуального захисту з урахуванням тримісячної потреби і до 11 березня визначити обсяг коштів необхідний для поповнення держрезерву.Він також доручив представити інформацію про вітчизняних виробників індивідуальних засобів захисту і з'ясувати, чи здатні вони забезпечити попит населення і медзакладів.

Керівник Антимонопольного комітету України має забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів при роздрібній торгівлі засобами захисту.

Міністерству охорони здоров'я наказано розробити комунікаційний план із визначення алгоритмів дій, якщо виникатимуть випадки коронавірусу, і довести його до відома місцевих органів влади, а також опрацювати питання створення мережі центрів із контролю та профілактики захворювань.

Шмигаль також доручив передбачити огляд всіх, хто прибуває до України з-за кордону і через контрольні пункти в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Крім цього, доручено забезпечити чергування в пунктах пропуску реанімаційних і медичних автомобілів.

До 11 березня Міністерство охорони здоров'я і Міністерство фінансів України зобов'язані подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю лабораторними центрами МОЗ виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів, а також тест-систем для визначення коронавірусу.

МЗС радить українцям утриматися від поїздок в регіони з коронавірусом.

ВООЗ спростовує міфи про коронавірус: часник, спирт та антибіотики.

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19:   https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: