fbpx
Сьогодні
13:23 09 Бер 2020

МЗС радить українцям утриматися від поїздок в регіони з коронавірусом

Українцям радять тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених китайським коронавірусом.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України.

Відповідні рекомендації щодо кожної окремої країни розмістили на спеціальному ресурсі.

Українців, які вже перебувають у країнах найбільше уражених коронавірусом, закликають бути уважними та обережними, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі ДРУГ (Добровільна реєстрація українських громадян).

"У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров'ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України", — наголошують в МЗС, а також закликають дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та органів охорони здоров'я України.

Раніше посольство України у Франції рекомендувало українцям утриматися від відвідування регіонів, де зафіксовані випадки китайського коронавірусу. Рекомендації особливо стосуються людей літнього віку та людей з хронічними захворюваннями.

Також МЗС України закликало українців утриматися від поїздок до уражених коронавірусом провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П'ємонт, де є найбільший ризик зараження.

У світі вже 110 тисяч випадків коронавірусу, понад 62 тисяч осіб одужали.

ВООЗ спростовує міфи про коронавірус: часник, спирт та антибіотики.

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19:   https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: