fbpx
Сьогодні
14:06 08 Бер 2020

За п'ять останніх років у Києві з'явилось понад 800 гектарів природоохоронних територій

Протягом останніх 5 років понад 800 гектарів територій у Києві отримали статуси парків, скверів, ландшафтних заказників та бульварів.

Про це повідомив депутат Київської міської ради та голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Так, у столиці загалом з'явилось 408 нових природоохоронних територій. Серед них – 32 парки, 373 сквери, 2 ландшафтні заказники та 1 бульвар.

«Формально зелені зони у столиці займають 67% від всієї території. Але насправді цей відсоток менший. Тому що велика частина «зелених» територій – це ліси навколо Києва. А багато парків та скверів, які є на папері, в реальному житті «поховані» під забудовою. Саме тому в Києві зараз розробляється електронний реєстр зелених зон. Він допоможе врятувати велику частину насаджень від знищення, в тому числі – в результаті будівництва», – сказав Яловий.

Він також додав, що до Дня міста планується відкриття ще 5 великих парків. Це – Совський парк, фітнес-парк біля озера Лебедине, парк з водними об'єктами вздовж проспекту Ватутіна, ландшафтний заказник «Осокорківські луки» та 2 черга «Сирецького» парку.

Нагадаємо, 20 березня в Україні за один день висадять мільйон дерев.

Знай більше про екологію: підписуйся на ЕкоРубрику в Facebook и Telegram

зачем нужны деревья в городах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: