fbpx
Сьогодні
08:35 08 Бер 2020

Венедіктова подала в суд на "Українську правду"та ЦПК, вимагаючи спростування інформації про її чоловіка

Тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова подала позов до суду проти Центру протидії корупції та «Української правди» за статтю, в якій йдеться про вплив її чоловіка на кадрову політику ДБР.

Про це вона написала на сторінці у Facebook, прикріпивши документ з позовом до Печерського районного суду Києва.

Не дивлячись на те, що після відвертої брехні і суто особистісних нападів, (ну не подобаюсь я їм), я не читаю ані…

Posted by Irina Venediktova on Saturday, March 7, 2020

Йдеться про статтю під назвою «Спрут Авакова: Як «тимчасовий міністр» нарощує свій вплив у силовому блоці», опубліковану на УП 28 січня 2020 року.

Там, зокрема, йшлося про призначення Венедіктової у ДБР, а також про те, що її чоловік Денис Колесник — співробітник департаменту кіберполіції Нацполіції.

«За словами співрозмовників «Української правди», Колесник має неабиякий вплив на роботу ДБР: Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі, з'являвся він і у будівлі Державного бюро розслідувань. Співробітник ДБР розповідає УП, що Колесник навіть впливає на кадрову політику відомства», — йдеться в статті.

У позові в. о. директора ДБР заявила, що стаття на УП містить факти, які не відповідають дійсності. Зокрема, вона наполягає, що її чоловік Денис Колесник не впливає на кадрову політику Держбюро, а Руслан Бірюков не був призначений її радником завдяки Колеснику.

Венедіктова вимагає компенсацію у 150 тисяч гривень у відповідачів: «Української правди», журналістки Олени Притули та громадської організації «Центр протидії корупції».

«Окреслюю соціальну мету: показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Честь і гідність — це базові принципи», — написала вона.

Згодом голова ЦПК Віталій Шабунін прокоментував цю інформацію: «Позов, сподіваюся, вона (Ірина Венедиктова — ред.) написала краще від підозри Порошенко». Ймовірно, йдеться про проєкт підозри, яке ДБР підготувало щодо п'ятого президента Петра Порошенка.

Irina Venediktova подала в суда на Центр Протидії Корупції і УП. Позов, сподіваюся, вона написала краще від підозри Порошенку 🤣.

Posted by Vitaliy Shabunin on Saturday, March 7, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: