fbpx
Сьогодні
08:48 08 Бер 2020

У "Слузі народу" розповіли, як змінився законопроєкт про відкриття ринку землі після першого читання

Народний депутат з фракції "Слуга народу" Арсеній Пушкаренко розповів, що змінилося в законопроєкті про відкриття ринку землі після першого читання.

"Ми дослухалися до правок інших фракції і членів нашої. В законі закладена дата відкриття ринку землі на 1 жовтня цього року, щоб аграрії могли зібрати урожай і продати свою продукцію. 4 мільярди в бюджеті закладено саме на кредитування фермерів. Для маленьких фермерів, у кого до 100 гектарів землі, а таких 560 тисяч гектарів, ми додатково заклали ще пів мільярда. Вони будуть підтверджувати, що працюють на цій землі не перший рік і вони, навіть без аукціону, напряму матимуть підтримку", – сказав Пушкаренко в ефірі "5 каналу".

"Є комплекс законів. Насправді їх більш як 10. Зараз усі сконцентрувалися на одному законі, але насправді законів 10. Ми деякі антирейдерські речі вже прийняли, що стосується майбутнього ринку землі. Це в комплексі приймається. Дуже багато змін. Це не один закон, але чомусь фокус тільки на одному законі. Чому? Тому що комусь треба заробити політичні бали", – додав він.

Нагадаємо, Рада розглянула 3298 з 4018 правок до земельного закону.

Повідомлялося, що уряд Шмигаля планує створити агропромислове міністерство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: