fbpx
Сьогодні
09:25 08 Бер 2020

У Києві створили інтерактивну мапу локацій, на яких можна буде висадити дерева

У Києві створили інтерактивну карту для організованої роботи з висадки дерев.

На мапу нанесено локації – балансові території підприємств, що входять до КО «Київзеленбуд» – де у цей весняний період можна і потрібно висаджувати дерева. Про це повідомляє пресслужба установи.

Кожна локація має перелік і кількість дерев для висаджування, а також контакти відповідальних осіб, зв'язавшись з якими можна узгодити всі деталі.

Як зазначили в установі, є посадковий матеріал, ідеальний для умов міста. Це такі породи, як ясен, в'яз, горобина, береза, дуб, сосна, липа, яблуня, тополя. Є вимоги до посадкового матеріалу. Для листяних порід висота 3 м, для кулястих, декоративних порід – 2,2 м. Обхват стовбура 10-14 см.

"Тож обирайте локацію, звертайтеся до наших фахівців за інформацією. Ми радо допоможемо у цьому", – пояснив керівник комунального об'єднання Олексій Король.

У Києві створили інтерактивну мапу локацій, на яких можна буде висадити дерева

Зазначається, що створення та оновлення зелених зон допоможе у боротьбі зі змінами клімату.

"Проблеми Києва як мегаполіса можуть бути вирішені за допомогою висадження міських лісів, створення нових зелених зон, оновлення насаджень у місті. Відомо, що молоді саджанці очищують повітря значно краще, і для боротьби з надмірною концентрацією вуглекислого газу в атмосферному повітрі дерева – правильний варіант", – зазначив Олексій Король.

Очільник КО «Київзеленбуд» на прикладі столичних районів пояснив, як насадження впливають на клімат всередині міста.

"Голосіївський район, який є зеленим районом столиці, має середню температуру нижче на 2-3 градуси, ніж, наприклад, Позняки на Лівому березі. А це ті 2-3 градуси, про які ООН говорить як стратегічну мету до 2040-50 років. Навіть на цьому дослідженні ми бачимо, що зелені насадження дозволяють боротися зі змінами клімату", – зауважив він.

Мапа доступна за посиланням.

Нагадаємо, 20 березня в Україні за один день висадять мільйон дерев.

Знай більше про екологію: підписуйся на ЕкоРубрику в Facebook и Telegram

зачем нужны деревья в городах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: