fbpx
Сьогодні
16:05 08 Бер 2020

Клімкін пояснив, навіщо Росія знищує українську мову в "ДНР"

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що українську мову позбавили статусу "державної" на території так званої "ДНР" через плани Росії забрати ці території.

Про це він написав у Facebook.

"Так звана народна рада так званої "ДНР" прийняла рішення про "зачистку" української мови – вона вже не буде державною. Росія готується забрати ці території незалежно від подальшого статусу, і для цього будує російську реальність другого сорту", – переконаний Клімкін.

За його словами, видача жителям окупованих територій російських паспортів, прийняття рішення про начебто межі так званої "ДНР" у межах Донецької області, "зачистка" свідомості – це все є елементами одного плану. А запропоновані Путіним нові правки до Конституції РФ це легітимізують.

"Тому будь-яка домовленість з Росією без наших західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію. А першим пунктом плану буде примус до прямого діалогу з окупаційними адміністраціями РФ. Будь-які міжсобойчики з Росією завжди погано завершуються", – попередив Клімкін.

Нагадаємо, що секретар РНБО заявив, що на Донбасі Україна не віддасть жодного метра території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: