fbpx
Сьогодні
16:51 07 Бер 2020

У Мін'юсті підтвердили, що депутат "Слуги народу" керує підрозділом організації Медведчука. Адвокат спростував інформацію

Фото: Главком

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура є керівником відокремленого підрозділу ВГО "Всеукраїнський громадський рух" Український вибір" в Солом'янському районі Києва.

Про це повідомляється в листі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який отримано у відповідь на запит представника "Європейської Солідарності".

У цьому ж листі Мін'юст підтверджує, що керівником ВГО "Український вибір" є нардеп "Опозиційні платформи – За життя" Віктор Медведчук.

Варто зазначити, що Качура був заявником в Генеральну прокуратуру щодо народного депутата з фракції "Європейська Солідарність" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій.

ДБР відкрило кримінальні провадження за нібито "погрози вбивством", а президент Володимир Зеленський був визнаний "потерпілим" через висловлювання в соцмережах про небезпеку перебування в зоні бойових дій на Донбасі.

ОНОВЛЕНО

У листопаді 2021 року редакція "Рубрики" отримала лист від адвоката народного депутата "Слуги народу" Олександра Качури із зазначенням, що вищевикладена інформація не відповідає дійсності, а також порушує право на недоторканність своєї ділової репутації.

Згідно з частиною 1 статті 15 Цивільного кодексу України, кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 17.08.2021 року у цивільній справі № 359/11573/19 за позовом Качури Олександра Анатолійовича до Чорновол Тетяни Миколаїни, Миколаєнка Тараса Дмитровича, ТОВ «ТЕЛЕКАНАЛ «ПРЯМИЙ», ПІДПРИЄМСТВА З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ У ФОРМІ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «НБМ», третьої особи на стороні ПІДПРИЄМСТВА З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ У ФОРМІ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «НБМ», що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Порошенка Петра Олексійовича про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації, що набрало законної сили 28.09.2021 року, визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Качури Олександра Анатолійовича інформацію, наступного змісту:

«Олександр Качур в певний час навіть був керівником «Українського вибору». Перед ним був САМ МЕДВЕДЧУК, після нього також сам Медведчук. А тепер зауважте, коли він був замість Медведчука Під час Майдану!!! І це не реванш? Антимайданівець садить Майданівку…Але це ще не все. Якщо дивитися на бізнес-зв'язки Олександра Качури в реєстрах підприємств, то легко прослідкувати, що саме він займався юридичним супроводом «походу» українофоба і збоченця Анатолія Шарія на вибори у Верховну Раду. Пам'ятаєте, раптово виявилося, що Партія Шарія (щойно створений проект Портнова для потреб Зеленського) вже три роки, як формально існує. Цим займався особисто Олександр Качура. Отже, це зелене медведчуківське г… ще й батько партії Шарія. Ну і на решті, – це звичайний злодюжка, який в часи війни займався мінімізацією сплати податків в державний бюджет. На верхньому скріні з реєстрів підприємств видно, що Качура бенефеціар Інформаційного Агентства «Українська позиція». А це посилання ухвали суду, https://opendatabot.ua/court/81060295-ad0bc7c9bcd30fa07a40b419f048bca6. Це підприємство – фігурант кримінальної справи з відмивання коштів – «незаконного переведення безготівкових грошових коштів в готівку». До речі, ухвали 2018 – початку 2019 року. В цей час Качура активно фінансує виборчу кампанію Зеленського. Зараз ці кримінальні справи закриті. Так що, На-сто-відсотків-свій Рябошапка взагалі-то не Федину повинен переслідувати, а Качуру.», (режим доступу – https://reyestr.court.gov.ua/Review/99231881).

Цим Рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області зобов'язано Чорновол Тетяну Миколаївну спростувати вищевказану недостовірну інформацію поширену 04 листопада 2019 в мережі Інтернет на веб-сайті «https://chornovol.info» з назвою «СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО КАЧУРУ ОЛЕКСАНДРА АНАТОЛІЙОВИЧА».

Також зазначимо, що станом на листопад 2021 року "Європейська Солідарність" видалили раніше опублікований лист Мін'юсту та відповідну новину зі свого сайту.

Редакції повідомили, що Олександр Качура звертався до Мін'юсту за відповідними роз'ясненнями та отримав відповідь, що «…що в матеріалах реєстраційної справи Організації відсутні документи, підписані Качурою Олександром Анатолійовичем…»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: