fbpx
Сьогодні
15:35 07 Бер 2020

США додатково виділять Україні $125 млн військової допомоги

Пентагон планує додатково виділити Україні $125 млн військової допомоги

Про це із посиланням на CNN повідомляє Європейська правда.

Членам Конгресу США неофіційно повідомили про плани Пентагону надати Україні додаткову військову допомогу в розмірі $125 млн., зокрема бойові патрульні катери.

Голови та високопоставлені члени відповідних комітетів Конгресу зможуть розглянути пакет допомоги до офіційного повідомлення Конгресу. Це перша половина з $250 млн допомоги Україні у сфері безпеки, які виділив Конгрес.

Новий пакет допомоги охоплює протиартилерійські радари і бойові патрульні катери Mark VI, останні з яких особливо важливі з урахуванням напруженості між Україною та Росією в Чорному й Азовському морях.

"Згідно з нашою політикою Міністерство оборони не коментує і не підтверджує потенційні або заплановані пакети допомоги у сфері безпеки, поки вони перебувають на розгляді Конгресу", – сказала представник Пентагону, підполковник Карла Глісон.

Ініціатива з безпеки України опинилася в центрі уваги після того, як адміністрація Дональда Трампа заморозила військову допомогу Україні як елемент тиску на Київ з метою переслідування політичного опонента американського президента.

Спроби Трампа натиснути на Україну, щоб розслідувати справу Гантера Байдена і Джо Байдена, його потенційного політичного суперника, були в центрі процесу імпічменту.

Безпартійна наглядова рада Конгресу (управління урядової звітності) провела аудит, під час якого було встановлено, що адміністрація Трампа порушила закон, коли минулого року відмовила в допомозі Україні у сфері безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: