fbpx
Сьогодні
16:08 07 Бер 2020

Секретар РНБО заявив, що на Донбасі Україна не віддасть жодного метра території

Керівництво країни поставило завдання закінчити війну на Донбасі, але це не може бути зроблено ціною поступок противнику або втрати суверенітету.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов, передає «Українське радіо».

«На превеликий жаль, війна з Російською Федерацією триває вже більше ніж шість років в нашій країні. Це питання не може сходити з нашого порядку денного і ми займаємося цим питанням щодня. Є чітке завдання закінчити цю війну. Але мова не йде про те, що ми можемо втратити наш авторитет та суверенітет, чи йти на поступки ворогу.», – підкреслив Данилов.

За його словами, в даний час проводиться багато консультацій з розведення військ і відновлення гуманітарного транспортного сполучення на Донбасі, тому що велика кількість людей, які проживають в непідконтрольних районах, не можуть потрапити на підконтрольну українську територію. Зокрема, тому, що немає автодорожнього сполучення з Луганською областю, таке повідомлення є тільки з частиною непідконтрольною Донецької області.

«Ми дуже хочемо, щоб вже цього року на цих територіях відбулися вибори під егідою України та українського ЦВК, і українські прикордонники стали на кордон з Росією. Ми над цим постійно працюємо. Росія розуміє, що в них може не вистачити грошового кисню, щоб утримати те штучне утворення, яке має назву Російська Федерація. Тому їм потрібно створювати собі зовнішнього ворога, щоб не розсипатися», – зазначив секретар РНБО.

Данилов вважає, що якщо Україна не буде готова, то ніяких виборів на непідконтрольною частини Донбасу не може бути.

«Ми не можемо проводити вибори на законодавчих актах, які не є підзвітними українській конституції. Ми жодного метра нашої території не віддаємо. Тут пролита українська кров, тому ми будемо її боронити і йти не збираємося. Те, що стосується тактик і стратегій, то ми прагнемо якомога швидше закінчити цю війну. Я не буду відкривати всі таємниці, що ми зараз робимо та над чим працюємо, але я можу сказати, що наше військо готове до будь-якого опору наших ворогів. Ми підтвердили пять стратегій по деокупації Донецької та Луганської області. Затверджена також президентська стратегія, яка встановлює, що на першому місці стоїть людина, її безпека та можливості в нашій країні», – заявив він.

Нагадаємо, секретар РНБО заявив, що Росія почала планувати окупацію Криму і Донбасу з 2001 року.

Також Данілов заявляє, що поширення коронавірусної інфекції нового типу сталося внаслідок витоку з лабораторії в Ухані (КНР).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: