fbpx
Сьогодні
20:07 07 Бер 2020

У Києві парк Наталка планують з'єднати пішохідним мостом з Оболонським островом

Відповідно до розпорядження голови КМДА №397 від 4 березня 2020 року в 2020 році планується здійснити проектування та будівництво пішохідного мостового переходу між Оболонській набережній і островом Оболонським.

Замовником будівництва визначено Оболонська райдержадміністрація. Планується, що фінансування будівництва буде здійснено за кошти інвесторів, повідомляє «Київвлада».

«Здійснити в 2020 році будівництво пішохідного мостового переходу між Оболонській набережній і островом Оболонським в Оболонському районі», – сказано в розпорядженні.

Згідно з документом, замовником будівництва пішохідного мостового переходу визначена Оболонська РДА. Райдержадміністрація повинна буде отримати вихідні дані для проектування і забезпечити в 2020 році розробку проектної документації, проведення її експертизи та затвердження. Також Оболонська РДА повинна буде забезпечити отримання дозвіл Департаменту охорони культурної спадщини КМДА на проведення будівельних робіт.

У Києві парк Наталка планують з'єднати пішохідним мостом з Оболонським островом

У розпорядженні також зазначається, що фінансування робіт з будівництва пішохідного мостового переходу буде здійснюватися за рахунок залучених коштів згідно з протоколом постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва від 27 лютого 2020 року №128/2020. На своєму засіданні ця комісія підтримала пропозицію ТОВ «СІА» про можливість фінансування будівництва пішохідного мосту між Оболонській набережній і островом Оболонським.

Наприкінці 2016 року комунальним підприємством «Київбудрeконструкція» було проведено тендер на виконання проектних робіт по об'єкту «Реконструкція і будівництво пішохідно-дорожньої мережі з благоустроєм в частині створення рекреаційного маршруту з улаштуванням мостових переходів у районі Оболонської набережної, півострова Собаче гирло та острова Оболонська коса». Переможцем тендеру стало ТОВ «Гурт Проект», яке надало пропозицію у розмірі 1 168 923 грн з ПДВ за свою роботу.

У Києві парк Наталка планують з'єднати пішохідним мостом з Оболонським островом

В рамках реконструкції, проектна організація запропоновано побудувати 5 мостів які зєднають острови.

Один з них пішохідний міст від Оболонської набережнуої до острова Оболонського. Оскільки він може знаходитись на водному шляху кораблів, які запливають в затоку Оболонь, проектна організація запропонувала декілька прикладів розвідних мостів, які вже існують.

Як буде виглядати запланований міст поки невідомо.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: