fbpx
Сьогодні
08:54 06 Бер 2020

Новий прем'єр-міністр назвав умову, за якої відновлять постачання води в окупований Крим

Фото Reuters

Новий прем'єр-міністр Денис Шмигаль хоче відновити постачання води в окупований Крим.

Про це він сказав в програмі Право на владу.

За його словами, неподання води в Крим призведе до гуманітарної катастрофи.

"Питання подачі води в окупований Крим – це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму. Неподання туди води призведе до гуманітарної катастрофи. Ми не перекриємо воду для українців. Ми не можемо не давати воду українцям", – сказав Шмигаль.

Уряд не може подавати воду в тимчасово окупований Крим до деокупації півострова і повернення його до складу України. Про це після ток-шоу Шмигаль уточнив і написав в Facebook.

Шмигаль наголосив, що формат ток-шоу – не найкращий, щоб обговорювати складні питання, а його теза "загубився в шумі студії".

За його словами, уряд не забуває про українців, які живуть на території тимчасово окупованого Криму.

"Ми хочемо, щоб вони відчували, що ми дбаємо про них. Дійсно, з технічних причин поділити воду, яка піде людям і воду, яка піде на військові бази неможливо. Ця теза загубився в шумі студії. Позиція залишається незмінною: ми хотіли б подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної можливості робити цього до деокупацію півострова і повернення його до складу України", – зазначив Шмигаль.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна по Донбасу.

Коментуючи заяву Арахамії, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії півмільйона кримських татар.

Пізніше Арахамія вибачився за свою заяву про відновлення водопостачання до Криму в обмін на Донбас.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: