fbpx
Сьогодні
14:38 06 Бер 2020

Київ вводить заходи для запобігання поширенню коронавірусу: обмежують масові заходи

Рекомендації заходів з обережності ВООЗ

У Києві запроваджують додаткові заходи для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції Covid-19.

Відповідне рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

Згідно з рішенням, департамент охорони здоров'я КМДА має забезпечити в медзакладах столиці окремий прийом пацієнтів з ознаками ГРВІ, пневмонії, відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для лабораторних досліджень.

Департаментам охорони здоров'я і КП "Фармація" доручено забезпечити медичні заклади незнижуваним запасом противірусних препаратів, зокрема рекомендованих для лікування нової коронавирусної інфекці, дезінфікувальними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу – достатньою для безперебійної реалізації кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту.

Департамент освіти і науки, департамент молоді та спорту, департамент соціальної політики, департамент культури, райдержадміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях, а також здійснювати вологе прибирання з використанням дезінфікувальних засобів і часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень.

Департамент транспортної інфраструктури, КП "Київський метрополітен", КП "Київпастранс" мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, станціях метро, в рухомому складі, а також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту і здійснювати щоденний контроль за станом їхнього здоров'я.

"У місті визначено сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. Від початку тижня в столичних школах і дитячих садках почали вимірювати температуру учням і вихованцям.

Місто власними силами створить додаткові фільтри в аеропортах. Ми готові і діємо відповідно до ситуації. Я закликаю всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними і за своє здоров'я, і за оточення", – сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, в Києві працює цілодобова телефонна лінія, куди можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) і (044) 235-01-01 – з мобільного (згідно з тарифами оператора).

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19:   https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: