fbpx
Сьогодні
12:36 05 Бер 2020

Зеленський зустрів евакуйованих з Китаю людей, які вийшли з обсервації у Нових Санжарах

Президент Володимир Зеленський, секретар РНБО Олексій Данілов та головний санлікар України Віктор Ляшко приїхали у Нові Санжари на Полтавщині, де 5 березня закінчився 14-денний термін обсервації евакуйованих з Китаю громадян.

Президент виступив перед медцентром у Нових Санжарах.

Зеленський подякував Нацгвардії та окремо міністру МВС за забезпечення правопорядку у селищі, а також ексміністру охорони здоров'я Зоряні Скалецькій.

"Хочу подякувати вам, що ви витримали ці два тижні. Молодці. Всім бажаємо здоров'я. Хочу подякувати усій групі, скажімо так, "швидкого реагування". Хочу подякувати Нацгвардії, МВС, міністру і голові Полтавської ОДА. Його перевірила ця подія. Нарешті можемо розуміти, що у цій області точно у нас міцний хлопець. Також МОЗу хочу подякувати, нашій прекрасній пані Скалецькій".

Зеленський обійняв Скалецьку і подарував їй квіти, заявивши, що віруса не боїться.

зеленський санжари

Президент також подякував ДСНС, Червоному хресту, лікарям, місцевій владі та прикордонникам.

Він також привітав і обійняв одного з евакуйованих – хлопця Євгена, – який 5 березня святкує День народження.

Зеленський пожартував, що не має подарунка, але може подарувати, наприклад, мікрофон "СТБ". Президент заявив, що годинники не носить, а то подарував би годинник. Він почав питати у присутніх чиновників, чи немає ні в кого годинника. Усі показали руки, що не мають. Але врешті для Євгена знайшли президентський годинник, якого Зеленський вручив хлопцеві.

президент привітав

Ні в осіб, які перебувають в обсервації, ні у персоналу, який мав будь-який контакт із зоною обсервації під час обслуговування чи евакуації, не було виявлено випадків або навіть підозр на новий коронавірус".

Нагадаємо, що в Україні лабораторно підтверджений перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19  у Чернівцях. Чоловік 29 лютого повернувся з поїздки в Італію. Його дружина, яка також перебувала в Італії, а пізніше – в самоізоляції у себе вдома, 3 березня була поміщена на обсервацію. Чоловік почуває себе вже краще.

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19:   https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: