Новини

Я приїхав, щоб побачити особисто, як ведеться будівництво, – Зеленський на Полтавщині

Під час робочої поїздки до Полтавської області Зеленський ознайомився з перебігом будівництва першої бетонної дороги в Україні Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, яка споруджується в рамках програми «Велике будівництво».

Президент оглянув ділянку траси в межах Кобеляцького району на Полтавщині. Дорога має статус національної. Вона відходить від міжнародної траси М03/Е40 Київ – Полтава – Харків і сполучає столицю та Дніпро із Запоріжжям.

Будівельні роботи здійснюються за бюджетною програмою. Дорогу роблять за новою технологією – з бетону та планують розширити до чотирьох смуг.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, зведення частини дорожнього полотна на Полтавщині відбувається за планом.

Зеленський наголосив на необхідності до початку зими цього року завершити будівництво всієї дороги, включно з 29 км полотна у Дніпропетровській області.

Крім того, в області відновили будівництво мостового переходу через річку Ворскла в районі міста Кобеляки. Вже встановлено берегові опори й нині триває спорудження проміжних опор мосту. Її будівництво планують завершити у 2020 році.

Також голова Полтавської ОДА  розповів про інші об'єкти, що зводяться в регіоні. Зокрема, триває відновлення чотирьох наявних шкіл та спорудження однієї нової. Усі вони будуть опорними.  Крім того, відбувається реконструкція п'яти дитячих садків, чотирьох стадіонів, заплановано зведення ще одного нового стадіону та спортивного комплексу.

Триває добудова восьми приймальних відділень лікарень, а також завершується будівництво нового корпусу Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру.

Розпочато спорудження Центру надання послуг у м. Полтаві, також запланована реставрація Полтавської обласної філармонії на 320 місць.

Президент зазначив, що хотів би особисто оглянути будівництво, що ведеться в рамках Національної програми.

"Я приїхав не на одну годину, тому хочу ще проїхатись і побачити це особисто, на власні очі, як там ведеться будівництво. Не тільки на мапах і фотографіях, а в реальному житті", – додав президент.

Сьогодні Зеленський зустрів евакуйованих з Китаю людей, які вийшли з обсервації у Нових Санжарах, всі люди – здорові.

Свіжі дописи

  • Новини

Умєров провів розмову з міністром оборони Ірландії: обговорили ситуацію на фронті й будівництво фортифікацій

Міністр оборони Рустем Умєров під час телефонної розмови із віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

З початку війни в Україні від вибухівки постраждали 669 людей, з них 78 – діти, – ДСНС

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Олександр Хорунжий поінформував, що від початку повномасштабної війни в… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Браже: є країни, які вже надали Україні зброю з дозволом бити по території рф

Україна отримала від деяких партнерів західну зброю із дозволом бити по російській території. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Грошові активи, нерухоме майно та земельні ділянки ексміністра освіти Табачника передали в управління держави

Фонд державного майна отримав у розпорядження гроші та нерухомість скандального колишнього міністра освіти України Дмитра… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: на Київщині замінили майже 15 тисяч вікон, пошкоджених унаслідок російських атак

У Київській області завдяки благодійникам вже встановили 14,9 тисячі вікон у пошкоджених російськими окупантами будівлях.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Україні вже працюють 19 центрів рекрутингу: новий з’явився на Закарпатті

На Закарпатті 1 травня розпочав роботу новий центр рекрутингу, загалом таких центрів по країні вже… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.