fbpx
Сьогодні
14:55 05 Бер 2020

Влада України вважає, що епідемія коронавірусу сталася через витік з однієї з китайських лабораторій, - секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявляє, що поширення коронавірусної інфекції нового типу сталося внаслідок витоку з лабораторії в Ухані (КНР).

"Насамперед, у Китаї це вже за 80 тисяч (заразилися). Там було місто, звідки воно все пішло, – це місто Ухань, де розташована одна з закритих лабораторій F-4. І ми вважаємо, що саме з цієї лабораторії стався витік, і не треба тут на тварин … що це тварини, змії і т.д. Там є потужна лабораторія, запущена у 2015 році. Ми вважаємо, що саме звідти стався той витік", – сказав Данілов в інтерв'ю "Українському радіо".

Водночас, відповідаючи на запитання про те, що в інтернеті пишуть, що цей тип коронавірусу є біологічною зброєю, секретар РНБО зазначив, що в інтернеті можна знайти будь-що.

"Але ми вважаємо, що це проблема китайської сторони, й вони це розуміють, тому вони вживали потужних заходів для локалізації вірусу. Вони закрили місто Ухань, тому що розуміли, що в них там відбувається", – наголосив Данілов.

Станом на вечір середи кількість заражених коронавірусом Coivd-19 у світі сягнула 94,752 тис., повідомила гонконгська газета South China Morning Post, яка провела електронний підрахунок даних про хворих, котрі померли та видужали.

Із загальної кількості хворих 80,270 тис. припадало на материковий Китай. В інших країнах світу кількість інфікованих зросла протягом середи до 14,482 тис., збільшившись за добу на 2,514 тис. випадків зараження.

Сьогодні Зеленський зустрів евакуйованих з Китаю людей, які вийшли з обсервації у Нових Санжарах, всі люди – здорові.

5 березня вранці в Чернівецькій області двох людей госпіталізували з підозрою на коронавірус після поїздки до Італії.

Нагадаємо, що в Україні лабораторно підтверджений перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19  у Чернівцях.

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19:   https://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: