fbpx
Сьогодні
15:16 05 Бер 2020

В ЄС очікують від нового уряду України рішучості в проведенні реформ

В Європейському Союзі прийняли до уваги перестановки в уряді України і заявили, що очікують від нового складу Кабміну рішучості в проведенні реформ, включаючи боротьбу з корупцією.

В ЄС відзначили, що за минулі шість місяців при попередньому уряді, очолюваному прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, був досягнутий «значний прогрес в реалізації широкої і амбітної програми реформ, яка включає в себе реалізацію Угоди про асоціацію між ЄС і Україною», – йдеться в коментарі офіційного представника Високого представника ЄС Жозепа Борреля Пітера Стано.

«Цей прогрес також включав ефективну співпрацю з ЄС та іншими міжнародними партнерами, включаючи МВФ. Ми очікуємо, що новий уряд продемонструє аналогічну рішучість проводити ці реформи, в тому числі, щодо боротьби з корупцією та корисливими інтересами, а також у важливих секторах, включаючи фінансовий сектор», – позначив очікування ЄС Стано.

При цьому він підкреслив, що верховенство права залишається «наріжним каменем економічної стабільності та інвестицій».

«Комплексні і незворотні реформи потребують часу, наступності та незалежності від політичного і ділового тиску. Ми розраховуємо на продовження співпраці з новим урядом з метою підтримки цих реформ, – додав представник ЄС.

Він також зазначив, що ЄС також спостерігав значний прогрес у реформуванні Генеральної прокуратури і послужний список розслідувань НАБУ в тому числі, щодо «такого необхідного судового переслідування авторів шахрайства на суму 5 мільярдів доларів у Приватбанку».

Колишня міністерка фінансів Маркарова закликає до програми з МВФ в умовах можливого закриття ринку через коронавірус.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: