fbpx
Сьогодні
13:17 05 Бер 2020

У "Слузі народу" кажуть, що призначення нового генпрокурора у разі відставки Рябошапки сьогодні не розглядатимуть

Фото: LB.ua

Питання призначення нового генерального прокурора у разі відставки Руслана Рябошапки сьогодні не розглядатимуть, заявляє заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Сьогодні будуть розглядати на позачерговому засіданні в Раді зняття Рябошапки з посади генпрокурора.

"За процедурою, в разі, якщо буде висловлено недовіру нинішньому генеральному прокурору, то кадрового рішення одразу не буде. Подання вносить президент України, потім воно має бути обговорено на відповідному комітеті, перед тим, як це потрапить до сесійної зали", – сказала Кравчук у Верховній Раді у четвер.

Вона нагадала, що позачергові засідання скликаються в пленарний тиждень у години, коли немає засідань.

"Теоретично, це може статися на наступному пленарному тижні, якщо буде позитивне рішення про недовіру нинішньому генпрокурору", – додала депутат.

Кравчук також повідомила, що президент пообіцяв, що кандидатур, яких розглядатимуть на посаду генпрокурора, буде обговорено у фракції.

Заступник голови фракції також зазначила, що сьогодні президент не буде присутній на позачерговому пленарному засіданні, оскільки перебуває з робочою поїздкою в Полтавській області.

Вона також розповіла, що президент розглядає декілька кандидатур на посаду генпрокурора.

"Некоректно називати їхні прізвища. На фракції обговорювали прізвище Іонушаса. І президент знає про те, що сигнальне голосування (на фракції) було, але все-таки вирішувати йому, і, очевидно, ми обговорюватимемо різні кандидатури", – сказала Кравчук.

Нагадаємо, що комітет Ради відправив нардепам постанову про недовіру генпрокурору.

При цьому, Рябошапка вважає, що Верховна Рада зацікавлена в його відставці, оскільки органи прокуратури після проведення реформи очистилися від тих співробітників, з якими нардепи звикли мати справу.

Генпрокурор раніше відповів: Ніхто не давав мені жодних вказівок підписувати чи не підписувати підозри Порошенку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: