fbpx
Сьогодні
18:34 05 Бер 2020

У Раді заявили, що голосування за нового генпрокурора пройде на наступному тижні

Фото Reuters

Наступного тижня можливе ще одне позачергове засідання Верховної Ради для голосування за нового керівника генерального прокурора.

Про це LB.ua повідомили джерела у фракції "Слуга народу".

"Сьогодні буде результативне голосування за відставку Рябошапки. Причини звільнення не тільки у відсутності посадок, але набагато ширше внутрішньополітичних українських процесів. Це вже геополітика, з огляду на наближення праймериз в США", – заявив він.

У той же час в "СН" ще не визначилися остаточно з новою кандидатурою на генпрокурора.

"Так, сигнально на фракції ми підтримали Сергія Іонушаса. Але сьогодні в партійному чаті з'явилося прізвище колишнього заступника Луценка – Сергія Кізя. Багатьох депутатів це фігура точно не влаштує. Адже, якщо заявляємо, що беремо нові обличчя, то давайте хоч не таких зашкваренних", – зазначив ще один співрозмовник.

З його слів, "сьогодні на позачерговому вечірньому засіданні буде тільки відставка Рябошапки".

"Тому заговорили про те, що наступного тижня може відбутися ще одне позачергове (засідання, – ред.) для голосування за генпрокурора. Можливо, і міністрів, місця яких вакантні", – сказав він.

Раніше Корнієнко назвав кандидата на пост генпрокурора.

При цьому, заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що питання призначення нового генерального прокурора у разі відставки Руслана Рябошапки сьогодні не розглядатимуть.

Нагадаємо, що комітет Ради відправив нардепам постанову про недовіру генпрокурору.

При цьому, Рябошапка вважає, що Верховна Рада зацікавлена в його відставці, оскільки органи прокуратури після проведення реформи очистилися від тих співробітників, з якими нардепи звикли мати справу.

Генпрокурор раніше відповів: Ніхто не давав мені жодних вказівок підписувати чи не підписувати підозри Порошенку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: