fbpx
Сьогодні
10:35 05 Бер 2020

Маркарова закликає до програми з МВФ в умовах можливого закриття ринку через коронавірус

Україна потребує відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування з МВФ на $5,5 млрд для відкриття додаткового фінансування бюджету від ЄС (EUR500 млн) і Світового банку (до $1,0 млрд), заявила відправлена у відставку разом із урядом міністр фінансів Оксана Маркарова.

"МВФ був і залишається надійним партнером України, в складні моменти надавав фінансування для країни і нині готовий надалі активно допомагати в реалізації реформ, фіскальної консолідації та розвитку конкуренції, що має привести до прискорення економічного зростання та поліпшення добробуту українських громадян", – наголосила Маркарова, підбиваючи підсумки роботи на посаді міністра у Facebook.

Вона нагадала, що нова трирічна програма EFF була узгоджена наприкінці минулого року на рівні менеджменту, проте її має затвердити рада директорів Фонду.

"Також ми маємо домовленості з іншими офіційними кредиторами, які можуть в цьому році закрити майже всі потреби України у фінансуванні, щоб не звертатися до ринкових запозичень, які через глобальну кризу, що розгортається на тлі епідемії коронавірусу, можуть бути недоступними за прийнятною ціною", – зазначила екс-міністр фінансів.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва 15 лютого в Мюнхені обговорила з президентом Володимиром Зеленським підготовку нової програми співпраці, після чого з'явилося повідомлення про візит декількох експертів Фонду до Києва.

Для остаточного рішення ради директорів Фонду Києву необхідно, зокрема, ухвалити закон №2571 про окремі питання функціонування банківської системи, який має усунути виниклі під час очищення банківської системи законодавчі прогалини та знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку. Наразі робота над ним триває при координації Офісу президента, і остаточний текст законопроекту очікується в найближчі декілька тижнів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: