fbpx
Сьогодні
10:28 04 Бер 2020

Профільний комітет рекомендував Раді прийняти заяву Гончарука про відставку

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Як передає "Інтерфакс-Україна", за таке рішення висловилися 23 члени комітету з 25 присутніх. Загалом у комітеті працюють 28 парламентаріїв.

постанова гончарук

Фото: Качура

У засіданні наразі оголошено перерву. Далі президент України Володимир Зеленський має внести до Верховної Ради подання на призначення нового прем'єр-міністра, яке комітет розгляне і ухвалить рішення, чи рекомендувати парламенту схвалити запропоновану Зеленським кандидатуру.

Коли саме комітет продовжить засідання для затвердження подання на нового главу Кабміну його голова Андрій Клочко (фракція "Слуга народу") не сказав. Він пообіцяв повідомити нардепам про це пізніше.

Нагадаємо, фракція Слуга народу погодила призначення на посаду глави уряду віце-прем'єра Дениса Шмигаля на засіданні 3 березня.

Крім того, на засіданні фракції парламентарії обговорювали кандидатури міністрів, оскільки з відставкою прем'єра у відставку йде весь Кабмін. Водночас остаточного рішення щодо всіх міністрів ще немає.

Пізніше було оприлюднено заяву Гончарука про відставку. Вона датована 3 березня 2020 року і того самого дня зареєстрована в апараті Верховної Ради – містить штамп апарату парламенту, час реєстрації заяви – 17:42, вхідний №53734.

Верховна Рада збереться на позачергове пленарне засідання 4 березня о 16:00 на вимогу президента України Володимира Зеленського. Згідно з оприлюдненим порядком денним, на засіданні буде оцінено діяльність правоохоронних органів, а також розглянуто кадрові перестановки в Кабінеті Міністрів України.

Прем'єр-міністр звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: