fbpx
Сьогодні
21:43 04 Бер 2020

Милованов пояснив, чому відмовився від позиції міністра в новому уряді

Міністр економіки в уряді Гончарука Тимофій Милованов пояснив, чому відмовився від позиції міністра в новому уряді

За його словами, він зробив усе від нього залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися, і при цьому його команда втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат.

"Дякую всім! Я відмовився від позиції міністра в новому уряді. Про причини скажу як економіст. Я та моя команда приходили із усталеним, жорстким баченням того, що має робити Мінекономіки, які зміни мають відбуватися на ринках, та як досягти результатів, поставлених перед нами. Ми перезапустили державу вперше за багато років. Ми почали створювати зміни, які так давно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація (справжня, а не на папері), зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій", – написав він у своєму Facebook.

"Я вірю в ринкову економіку та розбудову інституцій, в рівні правила гри для всіх та конкуренцію, в мінімальне втручання держави в економіку. Зараз відбувається процес трансформації. Зміни концептуальні та багаторівневі. Тому зараз, коли загальне бачення підходів змінюється, я готовий відійти у сторону та дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним). Водночас, я щиро сподіваюсь, що важливі реформи не будуть згорнуті. Особисто я зробив усе від мене залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися. І при цьому ми втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат. Це головне", – вважає Милованов.

Нагадаємо, що новим прем'єр-міністром України став Денис Шмигаль. Також Рада проголосувала за новий Кабмін.

Раніше Рада відправила Гончарука у відставку.

Повідомлялося, що Зеленський у Раді назвав причини відставки Кабміну.

Серед українських прем'єрів Гончарук протримався на посаді найменше – 6 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: