fbpx
Сьогодні
14:49 04 Бер 2020

МОЗ: Самоізоляція вдома в умовах поширення коронавірусу є безпечною

Самоізоляція вдома в умовах поширення коронавірусу є безпечною, 80% випадків захворюваності на COVID-19 проходять у легкій формі.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко і представники ЦОЗ і ВООЗ в ході брифінгу в Києві.

"Не повинно бути ніякої стигматизації людей за ознаками, в тому числі за наявністю хвороби. Самоізоляція вдома є безпечною. Це соціальна відповідальність кожного з нас, коли люди не виходять на вулицю, не відвідують громадські місця.

У той же час у суспільстві сформувалася помилкова думка про те, що всіх, хто бачив, чув або доторкнувся до людини, коли у нього ще не було симптомів, ми повинні ізолювати в медустановах.

Ми не зможемо ізолювати всіх, це здорові люди, навіть якщо вони були контактними. Є чіткі алгоритми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) від 27 лютого про те, кого потрібно ізолювати. Ці питання повинні вирішувати фахівці".

Ляшко підкреслив, що специфічної терапії для лікування хворих із вірусом COVID-19 не існує, хворим надається симптоматичне лікування.

Сімейним лікарям рекомендують починати лікування і вести медико-санітарне спостереження за кожним випадком.

За словами головного санлікаря, в разі масового поширення госпіталізація буде необов'язковою. Якщо будуть самотні випадки, проводитимуть госпіталізацію для локалізації вірусу.

У свою чергу в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузін зазначив, що тест-систем для діагностики коронавірусу в країні достатньо.

Він також повідомив, що Україна очікує дві місії ВООЗ щодо готовності країни до можливого поширення коронавірусу.

Одна буде спрямована на опрацювання плану готовності держави, триватиме з четверга, 5 лютого, до суботи, 7 лютого. Інша – на наступному тижні. Це буде місія з питань лабораторної діагностики для розширення діагностичних методів на рівні кожного регіону.

Кузін наголосив, що на цей час проходить тренінг для українських лікарів-інфекціоністів спільно з офісом ЮНІСЕФ.

У свою чергу представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт наголосив: 80% випадків захворюваності коронавірусів проходять у легкій формі.

При цьому він закликав використовувати маски за призначенням і підкреслив, що їх необхідно застосовувати тільки у випадку наявності симптомів.

Інформаційний сайт, де розміщено головне, що потрібно знати про COVID-19: https://covid19.com.ua/

короновірус

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: