fbpx
Сьогодні
10:20 03 Бер 2020

Перша леді обговорила з міністрами роботу гарячої лінії з протидії насильству

Фото: Офіс президента

Дружина президента Олена Зеленська разом з міністром соціальної політики Юлією Соколовською та міністром Кабміну Дмитром Дубілетом обговорили проміжні результати функціонування національної гарячої лінії 1547 з протидії домашньому насильству.

У робочій нараді 2 березня також взяли участь представники проекту «Розірви коло» Фонду народонаселення ООН в Україні.

Офіційно національна гаряча лінія з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству запрацювала 11 лютого.

За неповний місяць на номер 1547 надійшло понад 1700 дзвінків. Середня тривалість розмови – 7 хвилин 22 секунди, і, як стверджують фахівці, вона має тенденцію до зростання. Час очікування з'єднання з оператором коливався в межах 11 секунд.

За статистикою, за звітний період 35% звернень стосувалися психологічного насильства, 34% – фізичного, 28% – економічного та дещо менше 1% – сексуального насильства. У 33% випадків фахівці гарячої лінії 1547 надали психологічну допомогу, у 66% випадків – інформаційну консультацію, а в 1% випадків було здійснене екстрене реагування.

Наразі національну гарячу лінію з протидії насильству обслуговують 16 спеціалістів – психологів, соціальних працівників, юристів.

На номер 1547 може звернутися кожен, хто потерпає від насильства, та отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби – й екстрене реагування поліції. Гаряча лінія працює в цілодобовому режимі на всій території України!

Одним із наступних кроків промоції національної гарячої лінії з протидії насильству є проведення серед населення інформаційного кампанії про її роботу. Крім того, найближчим часом заплановано розширити штат фахівців, які працюють на гарячій лінії, з огляду на кількість звернень, що постійно збільшується.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: