fbpx
Сьогодні
10:56 03 Бер 2020

Німеччина попередила біженців про "закритий шлях" до ЄС

AFP PHOTO / JOE KLAMAR (Photo credit should read JOE KLAMAR/AFP/Getty Images)

Для біженців, які збираються на турецько-грецькому кордоні, шлях до Євросоюзу закритий.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW, про це ввечері у понеділок, 2 березня, повідомив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

"Ми переживаємо зараз на зовнішніх кордонах Євросоюзу й Туреччини, на суші й на морі, ситуацію, яка викликає серйозне занепокоєння. Ми бачимо біженців і мігрантів, яким турецька сторона сказала, що їхній шлях до ЄС відкритий, що, зрозуміло, не відповідає дійсності", – заявив Зайберт.

На питання, чи справедливе висловлювання канцлерки Ангели Меркель про те, що 2015 рік не повинен повторитися, яке вона зробила після нещодавньої міграційної кризи, представник уряду відповів ствердно.

Меркель під час виступу в понеділок у Берліні назвала неприйнятним відкриття кордону Туреччиною для біженців у напрямку ЄС. За словами канцлерки, прагнення Анкари домогтися більшої підтримки Євросоюзу в цьому питанні зрозуміле, проте "абсолютно неприйнятно", що цієї мети намагаються досягти "на спинах біженців".

Водночас вона визнала, що навантаження на Туреччину в міграційній сфері зросло. Меркель при цьому закликала шляхом діалогу з Анкарою повернутися до статус-кво, коли Туреччина за підтримки ЄС виконує свої зобов'язання щодо нелегальних мігрантів.

Зі свого боку член Європейської комісії, відповідальний за питання міграції, Маргаритіс Схінас заявив, що "ніхто не може шантажувати ЄС або погрожувати йому".

"Кожного разу, коли ЄС перевіряють на міцність, як це відбувається зараз, єдність (країн-членів ЄС) має брати верх", – підкреслив він.

Ердоган у понеділок попередив Європу, що "мільйони мігрантів та біженців" скоро вирушать до її кордонів. Він виступив із заявою після того, як оголосив, що Туреччина більше не може виконувати угоду з ЄС 2016 року щодо стримування біженців.

Греція заявила, що близько тисячі мігрантів досягли її східних Егейських островів від ранку неділі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: