fbpx
Сьогодні
12:01 03 Бер 2020

Головний санлікар закликає не скуповувати медичні маски

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав українців, які не мають гострого респіраторного вірусного захворювання, не купувати хірургічні маски, бо це може призвести до дефіциту на рівні країни.

Про це сказав Ляшко у Кабінеті міністрів 3 березня.

"Не потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, а саме хірургічні маски тоді, коли вони не потрібні. Оскільки, це створює фальшиву оману свого захисту і не запобігає або не дозволяє використовувати інші ефективні профілактичні методи профілактики гострих респіраторних вірусних захворювань до яких відноситься і коронавірус.

В першу чергу, ми повинні знати, що треба мити руки, досить часто мити руки, якщо немає можливості мити руки ми повинні обробляти їх антисептичними засобами.

Також ми повинні дотримуватися ізоляції або не контактувати з хворими з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції, а якщо відбувається контакт, то ми повинні знаходитися на 1,5 – 2 метри від цієї людини.

Хвора людина із симптомами – це саме та людина, яка потребує одягання хірургічної маски, щоб зменшити відстань на яку поширюється збудник інфекційної хвороби

Не використовуйте засоби індивідуального захисту, оскільки їхня закупівля у великих кількостях, які будуть лежати по квартирах, призведе до того, що ми не матимемо на глобальному рівні хірургічних масок, коли в лікарнях буде запроваджуватися масочний режим, у нас не буде, де їх придбати.

Маска повинна одягатися тільки на людину з симптомами гострої респіраторної хвороби, коли вона буде приходити в лікарню, щоб унеможливити поширення захворювання серед здорових людей".

Ляшко розповів, що МОЗ за участі міністрів країн ЄС спілкувався із всесвітньою організацією охорони здоров'я. Міністри говорили про те, що не потрібно використовувати хірургічні маски без потреби.

Уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацієюhttps://covid19.com.ua/

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: