fbpx
Сьогодні
13:21 03 Бер 2020

Артемсіль, Більшовик та інші: уряд передав на приватизацію 435 держоб'єктів

Уряд передав 435 державних об'єктів на приватизацію, серед них – чотири великі підприємства.

Про це повідомляється на Урядовому порталі за результатами засідання уряду 3 березня, передає Укрінформ.

"Уряд передав рекордний 431 державний об'єкт на приватизацію Фонду державного майна для проведення подальшої приватизації. Разом уряд за 6 місяців уже передав 961 об'єкт, що в 10 разів більше, ніж за 10 років до того", – йдеться у повідомленні.

З цього приводу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що для порівняння з 2008 по 2018 рік було передано всього 93 об'єкти на приватизацію.

Крім того, уряд передав на велику приватизацію 4 великі держкомпанії: завод "Більшовик" (АТ "Перший київський машинобудівний завод"), АТ "Державно-продовольча зернова корпорація", ДАК "Хліб України", ДП "Артемсіль України". На підприємствах буде проведено реструктуризацію та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватного інвестора.

Глава уряду Олексій Гончарук наголосив, що зокрема, Кабмін скасував монополію на виробництво солі в Україні і ДП "Артемсіль" приватизують через прозорий аукціон. За його інформацією, підприємство вже раніше отримувало штраф від Антимонопольного комітету обсягом 3,14 млн гривень через маніпуляції з ціною на сіль, а керівництво держпідприємства є фігурантами справ про хабарі у 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, голова Укравтодору  Олександр Кубраков назвав три ризики "Великого будівництва".

Дивіться ексклюзивне відеоінтерв'ю "Рубрики" з головою Укравтодору Олександром Кубраковим:

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: