fbpx
Сьогодні
17:09 02 Бер 2020

Заплановане Укрзалізницею підвищення ціни на квитки не відбулось: яка причина

Міністерство інфраструктури не затвердило постанови, яка передбачала поступове підвищення цін на квитки на пасажирські поїзди на 2% щомісяця з 1 березня.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

"Індексацію тарифів в далекому та міжнародному сполученнях планувалося здійснювати поетапно – з 1 березня по 31 грудня 2020 року. Проте відповідний наказ профільним міністерством наразі не погоджено", зазначили в УЗ.

Відповідно до фінансового плану Укрзалізниці вартість квитків на пасажирські перевезення повинна була зрости на 2% у березні 2020 року та по 2% щомісяця до кінця року. Так, до грудня 2020 року вартість квитків на пасажирські перевезення мала б зрости майже на чверть – на 22%.

Водночас там зазначають, що підвищення цін на пасажирські квитки необхідне, адже Укрзалізниця не отримує необхідного фінансування від держави, а у 2019 році компанія перевезла пільговиків на 1,07 млрд грн, а держава компенсувала їй лише 136 млн грн.

"При цьому з року в рік Укрзалізниця продовжує отримувати мільярдні збитки від пасажирських перевезень: надходження від пасажирських перевезень на 4️3% покривають витрати на їх організацію", – додали там.

Нагадаємо, Укрзалізниця облаштувала медпункти та приміщення для ізоляції, щоб запобігти завезенню коронавірусу.

Також, Кабмін виділить Укравтодору 19,3 млрд гривень кредитних гарантій.

Дивіться також ексклюзивне відеоінтерв'ю "Рубрики" з головою Укравтодору Олександром Кубраковим:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: