fbpx
Сьогодні
15:51 02 Бер 2020

ЄС оголосив високий рівень ризику коронавірусу

Голова Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила в понеділок про зміну "середнього" ступеня ризику коронавірусу для населення Євросоюзу на "високий".

"Іншими словами, вірус продовжує поширюватися", – заявила фон дер Ляєн на спеціальній прес-конференції у Брюсселі.

Голова Європейської комісії повідомила, що підвищення ступеня ризику рекомендовано Європейським центром профілактики та контролю захворюваності (ECDC).

Фон дер Ляєн також оголосила про створення спеціальної робочої групи з координації протидії коронавірусу, що включає єврокомісарів із кризового управління Янеза Ленарчича, з охорони здоров'я – Стеллу Кіріакідіс, з питань внутрішніх справ і прикордонних питань – Ільву Йоханссон, із транспорту – Адіну Велян, із економіки – Паоло Джентілоні.

Команда реагування, пояснила голова ЄК, працюватиме за трьома напрямами: медична сфера, що охоплює профілактику та закупівлі з метою надання допомоги, інформацію та попередження; мобільність від транспорту до рекомендацій із подорожей і питань, пов'язаних із Шенгеном; економіка з точки зору різних секторів бізнесу, таких як туризм, транспорт, торгівля, а також, що стосується макроекономіки.

Раніше МОЗ України повідомив: Обсервація евакуйованих із Китаю має завершитися в четвер, всі здорові.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: