fbpx
Сьогодні
16:49 02 Бер 2020

Україна та Швеція домовились про співпрацю та обговорили Донбас

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде.

Про це передає Офіс Президента.

Андрій Єрмак подякував за міцну підтримку України з боку шведського уряду, насамперед за послідовну позицію Швеції на підтримку відновлення суверенітету й територіальної цілісності нашої країни, а також допомогу уряду України у проведенні реформ.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Очільниця зовнішньополітичного відомства Швеції наголосила на цілковитій підтримці зусиль Президента України для забезпечення мирного врегулювання. Міністр підтвердила також позицію її держави щодо збереження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей. У цьому контексті окрему увагу було приділено майбутньому головуванню Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Сторони також обговорили перспективи розширення діяльності шведських інвесторів в Україні та подальшу активізацію двосторонньої торговельно-економічної співпраці.

Напередодні журналіст Крістофер Міллер став свідком того, як прем'єр Олексій Гончарук та глава Офісу президента Андрій Єрмак зустрілися у київському ресторані "Сутра".

Гончарук вже прокоментував вечерю з Єрмаком.
29 лютого президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради щодо включення додаткових питань до порядку денного позачергового пленарного засідання ВР. 4 березня на ньому серед іншого планується розгляд питань про Кабінет міністрів та діяльність силовиків у сфері подолання корупції та зміцнення правопорядку. Також курсують чутки щодо можливої відставки Гончарука.

Станом на 2 березня Гончарук запевнив, що жодних заяв про відставку не писав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: