fbpx
Сьогодні
10:41 02 Бер 2020

Рябошапка заявив, що консультації з Іраном щодо збитого літака відкладаються через коронавірус

Фото Reuters

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявляє про відновлення комунікації з правоохоронними органами Ірану щодо катастрофи літака української авіакомпанії "МАУ" під Тегераном, але через епідемію коронавірусу консультації відкладені.

"З'явилася комунікація з правоохоронними органами Ірану, ми мали проводити консультації, але, на жаль, через епідемію коронавірусу консультації були відкладені на певний час", – сказав Рябошапка "Інтерфаксу".

При цьому він наголосив: "Щойно ситуація трохи покращиться, ми відновимо консультації та безпосередньо спілкуватимемося з нашими іранськими колегами".

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше Командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф в інтерв'ю телекомпанії NBC, оприлюдненому 14 лютого 2020 року, заявив, що Іран не вивчатиме бортові самописці збитого 8 січня українського літака без присутності всіх зацікавлених у розслідуванні сторін.

"Ми не торкнемося чорних скриньок без присутності всіх зацікавлених сторін", – сказав він.

При цьому він визнав, що Іран не може видобути самостійно інформацію з чорних скриньок. За словами Заріфа, Ірану необхідно програмне забезпечення, досвід і додаткові знання, щоб мати можливість розшифрувати інформацію бортових самописців.

Пославшись на норми Міжнародного повітряного права, Заріф зазначив, що Тегеран має право очолити розслідування катастрофи літака "МАУ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: