fbpx
Сьогодні
17:39 02 Бер 2020

Павловський може вийти з СІЗО, - активісти

Фігурант справи вбивства Катерини Гандзюк, якого підозрюють у створенні злочинної організації на Херсонщині та незаконному зберіганні зброї, Ігор Павловський може вийти з СІЗО.

Про це заявили активісти спільноти Хто замовив Катю Гандзюк?.

"Павловський може вийти з СІЗО. Цього разу, схоже, завдяки суддям Печерського районного суду м. Києва. Друзі, ситуація наступна: в середу в одного з організаторів вбивства Каті Гандзюк Ігоря Павловського закінчується термін запобіжного заходу (перебування під вартою).

Сьогодні мало відбутися судове засідання щодо продовження такого терміну. Але адвокати Павловського заявили про відвід судді. Ми не будемо довго пояснювати, як це працює в судовій системі, але дуже схоже на те, що в Печерському суді затягують різні процедури, аби не розглянути питання щодо продовження його перебування в СІЗО. У тому числі працівники суду морозяться від надання коментарів журналістам, що явно не свідчить про відкритість і прозорість роботи суду

Нам вчергове потрібна ваша увага і репости. Ми не хочемо ходити з акціями ще і до Печерського суду.

Ми вимагаємо ТЕРМІНОВО провести розгляд клопотання щодо продовження перебування Павловського під вартою", – пишуть активісти.

Нагадаємо, 24 січня у Болгарії затримали підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк – Олексія Москаленка (Левіна).

Повідомлялося, що головний підозрюваний Левін змінив зовнішність, ідентифікували за відбитками.

Україна вже працює над екстрадицією головного підозрюваного з Болгарії і сподівається на прискорену процедуру, адже в іншому випадку терміни можуть зайняти роки.

Раніше апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного Павловського.

21 січня Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави обвинуваченого в прихованні злочину проти Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, за іншою підозрою — створення злочинної організації та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

20 січня на Херсонщині пройшла спецоперація. Підозри оголосили 9 особам. Серед них двом фігурантам справи вбивства Катерини Гандзюк: Ігорю Павловському та Сергію Торбіну. За даними слідства Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення.

Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: