fbpx
Сьогодні
12:52 02 Бер 2020

Голова партії "Слуга народу": Нам потрібно системно переглянути те, що робить уряд

Фото Reuters

У зв'язку з тим, що сьогодні перед Україною стоять виклики у вигляді епідемії коронавірусу та світової фінансової кризи, що насувається, а також не проводиться той курс, який підтримав електорат на виборах, Верховній Раді необхідно системно та інституційно переглянути те, що робить уряд.

Про це заявив заявив перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Я гадаю, що в середу ми проведемо предметну розмову, поставимо конкретні запитання: як так сталося, що курс, який обрали 73% населення і потім підтвердили це великим результатом на парламентських виборах, – це правильний курс, і довіра до президента зберігається, довіра до курсу зберігається. Але, за фактом, у кишенях люди не відчувають цього, у платіжках люди не відчувають цього, у системних реформах люди не відчувають цього", – заявив Корнієнко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" впевнений, що уряд має перетворитися у штаб із протидії тим загрозам, які на сьогодні стоять перед Україною.

"З урахуванням тієї ситуації з безпекою, яка є: коронавірус, можлива фінансова криза, – нам точно потрібно переглядати системно та інституційно те, що має робити уряд. Він має перетвориться на своєрідний штаб із усунення загроз", – додав Корнієнко.

Він визнав, що ідея з укрупненням міністерств виявилася невдалою й анонсував повернення до дискусії про створення міністерства промислової політики.

"Ідея щодо укрупнення міністерств до кінця не спрацювала, ми про це вже давно говоримо. Точно ідея з тим, щоб винести з поля зору промислову політику і взагалі економіку, як окремий напрямок на рівні віце-прем'єра теж не спрацювала. Нам необхідно повертатися, напевно, до міністерства промислової політики, до такої ідеї", – сказав народний депутат.

Гончарук про кадрові рішення в уряді: Говорити про те, кого плануємо замінити, зарано.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: