fbpx
Сьогодні
16:09 02 Бер 2020

Аваков: Інтерпол перегляне розшук і затримання екс-нардепа Мельничука

Інтерпол перегляне запит Росії РФ про оголошення в розшук та затримання у Греції екскомбата батальйону "Айдар", нардепа 8 скликання Сергія Мельничука.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков, якого цитує пресслужба відомства.

Міністр назвав факт затримання Мельничука прокацією правоохоронних органів РФ.

МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України заявили про неприпустимість зловживання інструментами Інтерполу відповідно до ст.3 статуту цієї організації, що забороняє політично вмотивоване переслідування осіб.

Зазначається, що дипломатичними каналами йде активна робота для того, щоб Мельничук зміг повернутися додому.

Генеральний секретаріат Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол після звернення НЦБ Інтерполу в Україні прийняв рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання Мельничука для перевірки його правової обґрунтованості.

"Сподіваємося, що ця чергова провокація РФ стосовно громадянина України Мельничука не досягне своєї мети, і він зможе повернутися додому".

Раніше, екскомбата батальйону "Айдар", нардепа 8 скликання Сергія Мельничука затримали на кордоні з Грецією за карткою Інтерполу, яку подала Росія. Мельничука в поліцейському відділку в Салоніках відвідав український консул.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: