fbpx
Сьогодні
16:26 02 Бер 2020

АМКУ відкрив справу проти "Нафтогазу" за завищені ціни для населення

Антимонопольний комітет України відкрив провадження про можливе зловживання НАК "Нафтогаз України" монопольним становищем при встановленні цін на природний газ для населення з 1 листопада 2018 року.

Про це повідомляється на сайті комітету.

В АМКУ нагадали, що на "Нафтогаз" покладено спеціальні зобов'язання з продажу газу побутовим споживачам (населенню). При цьому компанія встановлює в цьому сегменті ринку ціни, засновані на ціні газу для промисловості, які вона сама і пропонує.

За наявною в комітеті інформацією, "Нафтогаз" встановлював для промислових споживачів ціни вищі за ті, що склалися в умовах конкуренції, зокрема за результатами електронних біржових торгів на ТБ "Українська енергетична біржа" і на європейських хабах із умовою доставки газу до кордону України (NCG).

"Це може свідчити про встановлення НАК "Нафтогаз України", починаючи з 1 листопада 2018 року, цін на природний газ для населення на рівні, який неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринках природного газу", – йдеться в повідомленні.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: