fbpx
Сьогодні
19:11 01 Бер 2020

У США вітрові електростанції вперше стали лідером у виробництві альтернативної енергетики

У 2019 році вітер став наймасовішим джерелом відновлюваної енергії в Сполучених Штатах, обігнавши при цьому гідроенергетику.

Про це повідомляє ITC, з посиланням на CNBC.

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), за минулий рік вітрові електростанції виробили 300 млн МВт/год енергії. Це на 26 млн МВт/год більше, ніж згенерували гідроелектростанції.

Як повідомляє видання, такий результат був досягнутий завдяки постійному зростанню сектора протягом останнього десятиліття: так, на кінець 2019 року в США загальна потужність вітрових електростанцій дорівнювала 103 ГВт. Загальна ж потужність гідроелектростанцій еквівалентна 80 ГВт.

За оцінкою EIA, до 2030 року частка вітру у загальному виробленні електроенергії в Сполучених Штатах досягне 20%. Це стане можливим, зокрема, за рахунок інвестицій в розмірі 62 млрд дол, які різні енергокомпанії планують вкласти у нові проєкти в даному секторі зеленої енергетики в найближчі кілька років.

Згідно зі звітом EIA, у 2019 році всі "зелені" виробники енергії згенерували в американську енергомережу понад 720 млн МВт (в 2018 цей показник склав 707 млн ​​МВт – ЕП), в той час як вугільні електростанції згенерували в цілому 966 млн МВт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: