fbpx
Сьогодні
11:27 01 Бер 2020

Тварин з Національного цирку України передадуть низці зоопарків: перелік

До переліку закладів, що можуть прийняти на утримування тварин, які перебувають на балансі Національного цирку України, включено декілька зоологічних парків та реабілітаційні центри.

Про це повідомили в Міністерстві культури, молоді та спорту України, передає УНН.

Так, повідомляється, що робочою групою з вироблення пропозицій стосовно вирішення проблемних питань, пов'язаних з передачею тварин, які перебувають на балансі державних циркових підприємств, до установ природно-заповідного фонду, реабілітаційних центрів, притулків тощо проведено попередню роботу з формування переліку закладів, що можуть прийняти на утримання тварин, які перебувають на балансі Національного цирку України.

"Станом на сьогодні до такого списку включені зоологічні парки (Київський, Рівненський та Луцький), Фельдман Еко-Парк, парк природи "Беремицьке" та реабілітаційні центри Міжнародного фонду "FOUR PAWS International". В цілому мова йде про всіх тварин, які перебувають на балансі Національного цирку України (96 тварин – ред.)", – йдеться у відповіді.

Також зазначається, що 23 січня 2020 року було підписано Меморандум про співпрацю між міністерством, ДП "Національний цирк України" та громадською організацією, метою якого є консолідація зусиль, спрямованих на гуманізацію в Україні розважальної діяльності з використанням тварин, необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, захист їхніх природних прав та створення належних умов їхнього утримання.

Нагадаємо, 30 грудня міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що протягом 2020 року в державних цирках відмовляться від вистав з тваринами. На даний момент в державних циркових підприємствах знаходяться 317 тварин. Серед них 96 тварин – на балансі ДП "Національний цирк України".

Читайте також: Коти в законі: як українські міста вирішують проблему безпритульних тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: