fbpx
Сьогодні
08:33 01 Бер 2020

Найбільші пінгвіни завітали до українських полярників в Антарктиді

Найбільші пінгвіни прийшли в гості на станцію "Академік Вернадський"

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

"До нас завітали одночасно імператорський (зліва) і королівський (справа) пінгвіни. Це не типова для них територія, так як найближча колонія імператорських (холодовитривалих) пінгвінів розташована за 300 км від нас на о. Діон, а теплолюбиві королівські пінгвіни мають найбільшу колонію на о. Південна Джорджія в субантарктичних водах, близько 2000 км від нас", – розповів Ігор Дикий, керівник 24-ої УАЕ.

НАЙБІЛЬШІ ПІНГВІНИ В ГОСТЯХ НА СТАНЦІЇ «АКАДЕМІК ВЕРНАДСЬКИЙ»За словами Ігор Дикий, керівника 24ої УАЕ, «До нас…

Posted by Національний антарктичний науковий центр on Thursday, February 27, 2020

Зазначається, що імператорський пінгвін – найбільший з усіх видів пінгвінів (ріст самця – 130 см, середня вага 35-40 кг). Королівський пінгвін – дуже схожий на імператорського пінгвіна, але менший за розміром (ріст – біля 1 м) та яскравіший по окрасу.

"Це унікальне явище одночасно побачити ці два найбільші види пінгвінів. Дива трапляються і нехай вони приходять і у Ваше життя!", – відзначили у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що вже кілька тижнів українська антарктична станція "Академік Вернадський" оточена малиновим снігом.

Нагадаємо, у лютому температура в Антарктиці вперше в історії перевищила 20 градусів — дивись у короткому відео "ЕкоРубрики" та підписуйся на наш YouTube

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: